Доступність посилання

ТОП новини

Шанс створити коаліцію в Януковича є лише в нинішньому парламенті – експерт


Шанс створити коаліцію в Партії регіонів є лише в нинішньому парламенті, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода директор агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

«Проблема полягає в тому, що при нових виборах у Партії регіонів може бути достатньо проблем стосовно кількості депутатів і створення коаліції. Шанси створити коаліцію в них, з моєї точки зору, є тільки в цьому парламенті… Бо у разі дострокових виборів ті заяви, які були зроблені і Януковичем, і його оточенням ще більше мобілізують ті 17 областей і столицю Київ. І я думаю, що результати можуть бути дуже дивними. Крім того, до парламенту потраплять і Тігіпко, і Яценюк, і, можливо, Тягнибок. Це абсолютно нова конфігурація. І тоді досить важко буде говорити про те, що Партія регіонів має можливість мати свого прем’єра», – заявив Бала.

Щодо трьох кандидатур на посаду прем’єра, які вчора озвучив Віктор Янукович, найбільш імовірним претендентом експерт назвав Миколу Азарова.

«Посада прем’єр-міністра зараз насправді є дуже непростою. По-перше, треба пройти парламент – це 226 голосів. А по-друге, це може бути електричним стільцем, тобто можна загубити свою майбутню політичну кар’єру. Я не бачу сенсу йти зараз туди Тігіпку і Яценюку, якщо вони хочуть продовжити свою політичну кар’єру, а Азаров міг би піти. І найкомфортніший для Януковича – Азаров», – сказав Бала.

Вчора в інтерв’ю одному з телеканалів новообраний Президент Віктор Янукович заявив, що розглядає кандидатури лідера партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка, депутата Верховної Ради, члена фракції НУНС Арсенія Яценюка та депутата Верховної Ради від фракції Партії регіонів Миколи Азарова на посаду прем’єр-міністра.
XS
SM
MD
LG