Доступність посилання

ТОП новини

Соболєв: БЮТ не веде переговорів з Януковичем


Блок Юлії Тимошенко не веде «ніяких переговорів» з Віктором Януковичем та Партією регіонів. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив бютівець Сергій Соболєв, коментуючи вчорашні заяви лідера регіоналів.

«Я щойно був на нараді з керівництвом фракції, ніяких переговорів з Януковичем ми не ведемо і більше того – їх нема про що вести, бо для того, щоб вести переговори, це повинен бути принаймні парламентський представник, а Янукович уже не є членом парламенту. Такі переговори ведуть тільки в рамках фракцій. Тому ніяких переговорів з Партією регіонів ми не ведемо», – сказав Соболєв.

За його словами, у такий спосіб Партія регіонів «намагається дати політичного хабара депутатам – входьте до нас в коаліцію, тоді ви поживете до 2012 року спокійно, не ввійдете – буде нагайка і ми вас розпустимо».

«На нас це не діє, ми готові до виборів у будь-який момент, але на сьогоднішній день існує коаліція. Ця коаліція обирала уряд і тільки в разі створення іншої коаліції або відставки уряду є далі можливість формувати новий уряд і нову коаліцію», – заявив бютівець.

Напередодні в інтерв’ю одному з телеканалів Віктор Янукович заявив, що у нинішнього парламенту є всі підстави, щоб допрацювати до 2012 року. «Якщо в депутатів не вистачить мудрості – будуть дострокові вибори, буде нова коаліція, життя триватиме. Але знов-таки, я вірю в те, що цей парламент згуртується й буде працювати», – сказав новообраний Президент.

Водночас, за його словами, Партія регіонів веде переговори з усіма без винятку фракціями, які є в парламенті.
XS
SM
MD
LG