Доступність посилання

ТОП новини

Офіцери збройних сил Польщі та США проводять навчання своїх колег у Познані


Польща -- Офіцери США та Польщі на навчаннч у Познані
Польща -- Офіцери США та Польщі на навчаннч у Познані

Варшава – Солдати польських збройних сил проходять у Познані навчання щодо ролі молодшого офіцера в армії Сполучених Штатів. Двотижневий курс навчання проводять молодші офіцери американської армії, котрі дислоковані на території Німеччини.

Минулого тижня в Школі сухопутних військ для молодших офіцерів у Познані розпочався двотижневий курс навчання для молодших офіцерів польських збройних сил. Навчання проводять п’ятеро американських молодших офіцерів із використанням навчальних стандартів американської армії. У навчальному процесі використовують зокрема американські військові мапи, а курсанти проходять військові процедури щодо поведінки на полі бою, якої вимагають в американській армії.

Суть вишколу полягає в тому, що в американській армії молодший офіцер –не лише перший начальник солдатів у навчальному процесі та на полі бою, як це досі бувало у збройних силах пострадянських країн, зокрема у Польщі. Молодший офіцер за стандартами армії США – це також ключовий ланцюг у процесі планування командуванням військових дій на оперативному рівні, зазначає прес-секретар Школи сухопутних військ для молодших офіцерів у Познані Марцін Шуберт.

«У сучасних збройних силах молодший офіцер – це вже не людина, що 20 років тому закінчила школу, та її знання залишилися на тому ж рівні. Він має весь час підвищувати свої професійні кваліфікації. Втім, під час нашого вишколу у першу чергу можна вдосконалювати знання іноземних мов. Крім того тут відбувається копітка робота з використанням американських військових карт», – розповів Марцін Шуберт.

За його словами, американські військові, які беруть участь у навчанні, задоволені рівнем професійної військової підготовки польських молодших офіцерів.

У рамках інтеграції до структур НАТО

Яку б військову форму він не носив, професіонал-вояк завжди знайде спільну мову з колегою.

«Кожен командир на свій спосіб визначає своїх солдатів. Офіцер має також вміти «покласти на землю» солдата, бо у тому полягає традиційний метод муштрування рядових, – зауважує Марцін Шуберт. – Однак суть роботи сучасного молодшого офіцера полягає в тому, що він має бути професійно готовий приймати складні оперативні рішення на полі бою, також він повинен часто ухвалювати ці рішення на значно вищому рівні командування, ніж йому належиться».

Марцін Шуберт також наголосив у розмові з Радіо Свобода, що нинішнє навчання офіцерів польських збройних сил проходить у рамках проектів інтеграції польських збройних сил до структур НАТО.

Наступний вишкіл за участю польських офіцерів планують провести у травні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG