Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко закликає об’єднатися, щоб зупинити «антиукраїнську диктатуру»


Ставленик олігархії Віктор Янукович не міг перемогти чесно, заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко у зверненні до народу.

За її словами, «щоб відкрити вільний шлях для фальсифікацій вони внесли зміни до закону за два дні до виборів. І Ющенко цей закон миттєво підписав. Після цього фальшування виборів стало масовим та кричущим. Саме фальсифікації вирішили долю виборів, а не ви».

«Наші спостерігачі і члени комісій документально зафіксували тисячі фактів фальсифікацій. Саме тому я вирішила звернутися до суду із позовом. Як до останньої інстанції, яка має встановлювати справедливість... Але суд перетворився на фарс, зрежисований у штабі Януковича...», – переконана голова уряду.

«Як і мільйони українців, я стверджую: Янукович – не наш Президент. Президент, який прийшов до влади обманом, довго не затримається і ми з вами зобов’язані на цей короткий час надійно захистити все, що є ключовим та цінним для нас, для нашої держави», – сказала Тимошенко.

За її словами, «не пройшло і декількох тижнів з виборів, а команда Януковича вже почала по всім напрямкам зраджувати українські національні інтереси... Команда Януковича вже почала приватизовувати газотранспортну систему. Вони, до речі, звернулася з позовом проти України в Стокгольмський суд, щоб забрати стратегічні запаси природного газу. Цей позов зараз у мене в руках. Кричущий факт – команда нового Президента виступає проти держави Україна. І все це тільки початок. Сьогодні небезпека загрожує незалежності України».

У цій «складній ситуації» Тимошенко бачить один вихід.

«Це об’єднання у Верховній Раді демократичних, державницьких сил, усіх мислячих депутатів «Нашої України – Народної Самооборони», Блоку Литвина, БЮТу. Треба відкласти нарешті всі суперечки та утворити в Верховній Раді потужну команду, яка не дозволить встановити антиукраїнську диктатуру. Я публічно пропоную саме такий дієвий шлях і вже розпочала переговорний процес. Це і буде перевіркою патріотів та демократів на відданість Україні та непродажність», – читаємо у зверненні Тимошенко.

На її думку, «ні за яких обставин не буду утворювати з Януковичем спільних коаліцій. Я не буду підписувати з ним універсалів та меморандумів саме тому, що не визнаю його Президентом України та не приймаю його антиукраїнську, антиєвропейську політику. Якщо патріотичні демократичні політичні партії в парламенті підуть на політичне заробітчанство, я піду в опозицію і буду наближати час повернення нашої держави до цивілізованого розвитку. І я боротимусь за принципи та цінності, які поділяєте ви...».
XS
SM
MD
LG