Доступність посилання

ТОП новини

Литвин 2 березня попросить в коаліції документи на підтвердження її існування


Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на засiданнi у вiвторок, 2 березня, звернеться до ради коалiцiї з проханням надати документи на пiдтвердження діяльності більшості.

Як повідомив спікер, цi документи мають зберiгатися не в радi коалiцiї, а в секретарiатi парламенту, або в регламентному комiтетi.

За словами Литвина, якщо вiдповiднi документи не буде надано, то вiн змушений буде оголосити про те, є чи нi коалiцiя. «Дайте 226 пiдписiв про яку-небудь коалiцiю, я оголошу, що нова, стара, модернiзована коалiцiя iснує», – наголосив вiн.

17 лютого Володимир Литвин попросив коаліцію протягом десяти днів надати йому й регламентному комітету документи, що підтверджують її існування. Спікер послався на опублікований закон про регламент Верховної Ради, що передбачає необхідність надання фракціями разом з коаліційною угодою списків з особистими підписами депутатів, які входять у коаліцію. Прихильники існування нинішньої коаліції заявили тоді, що ця вимога суперечить Конституції, бо новий закон про регламент, який уперше запровадив вимогу подавати підписи депутатів при створенні коаліції, не має зворотної сили і не може стосуватися створення нинішньої коаліції в минулому.
XS
SM
MD
LG