Доступність посилання

ТОП новини

Представник ООН захищає звіт про війну в Смузі Гази


Верховний комісар ООН із прав людини виступила на захист суперечливої доповіді про воєнну операцію Ізраїлю проти ісламістського радикального руху «Хамас» у Смузі Гази в кінці 2008 – на початку 2009 року.

Наві Піллей заявила вчора, що так званий «звіт Ґолдстоуна» «досяг успіху в тому, що поставив на порядок денний міжнародної спільноти гостру необхідність у підзвітності й відповідальності».

Група фахівців на чолі з юристом із Південної Африки Річардом Ґолдстоуном, яка підготувала свій звіт для ООН у вересні минулого року, дійшла висновку, що воєнних злочинів допускалися обидві сторони конфлікту, і Ізраїль, і «Хамас», але більше уваги приділила ізраїльським порушенням. Відтак Ізраїль засудив цю доповідь як спотворену й небезсторонню.

У перебігу тритижневої операції Ізраїлю проти палестинських войовничих радикалів, щоб зупинити їхні ракетні обстріли ізраїльської території, загинули понад 1 тисяча 400 палестинців і 13 ізраїльтян, при цьому близько половини палестинських жертв були цивільні особи.
XS
SM
MD
LG