Доступність посилання

ТОП новини

Новий Президент бачить Україну європейською позаблоковою державою


Президент Віктор Янукович перед почесною вартою під час своєї інавгурації. Київ, 25 лютого 2010 року.
Президент Віктор Янукович перед почесною вартою під час своєї інавгурації. Київ, 25 лютого 2010 року.

Президент Віктор Янукович у своїй інавгураційній промові в парламенті після того, як він склав присягу на вірність народові і став Президентом України, заявив, що виступає за рівноправні відносини України з Росією, Європейським Союзом, США.

«Будучи мостом між Сходом і Заходом, інтегральною частиною Європи і колишнього СРСР водночас, Україна обере таку зовнішню політику, яка дозволить нашій державі отримати максимальний результат від розвитку рівноправних і взаємовигідних відносин з Російською Федерацією, Європейським Союзом, США та іншими державами, які впливають на розвиток ситуації у світі», – сказав Янукович.

За словами Януковича, він бачить Україну «європейською позаблоковою державою».

Президент заявив, що виклики, які стоять перед міжнародною спільнотою, диктують потребу об’єднуватися в якомога ширшому форматі. «Людству, і Україні в тому числі, потрібен ЄС у глобальному прочитанні. Я маю на увазі Єдиний Світ як силу, здатну гарантувати планеті мирне співіснування різних цивілізацій, енергетичну, екологічну, продовольчу безпеку», – пояснив він.

Екс-Президент Віктор Ющенко прогнозував істотну зміну зовнішньополітичного курсу при президентстві лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Янукович у період передвиборної президентської кампанії висловлювався за участь України в Єдиному економічному просторі з Росією, Білоруссю й Казахстаном.

Янукович закликає народних депутатів до співпраці в ім’я України

Президент Віктор Янукович у своїй інавгураційній промові також закликав народних депутатів до співпраці в ім’я України.

«Взаємне несприйняття внаслідок поразки одних і перемоги інших є не лише деструктивним із позицій інтересів держави, але й глибоко аморальним», – заявив Янукович.

За словами голови держави, Україну можна досить швидко вивести з кризи. Янукович зауважив, що наразі країна перебуває у вкрай складному становищі: відсутній держбюджет, великі зовнішні борги, бідність, розвалена економіка.

«Я вважаю, що державу можна не лише врятувати від соціально-економічного колапсу, але й швидко вивести на шлях прискореного розвитку», – сказав Янукович.

Янукович перейняв командування Збройними силами

Президент Віктор Янукович прийняв рапорт начальника Генерального штабу Збройних сил Івана Свиди. Начальник Генштабу віддав рапорт у перебігу церемонії надання військових почестей Януковичеві як новому Президентові на площі перед Секретаріатом Президента.

Після цього Януковичеві були представлені командувачі видів військ ЗСУ, відбулася церемонія підняття державного прапора й прапора Президента, пролунав Гімн і артилерійський салют.

На завершення заходу воїни почесної варти пройшли врочистим маршем перед Президентом – Верховним головнокомандувачем.

Ющенко передав справи Януковичеві

Колишній Президент Віктор Ющенко передав справи Президентові Віктору Януковичеві, повідомила колишній прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова.

За її словами, Ющенко зустрів Януковича на четвертому поверсі Секретаріату Президента й привітав зі вступом на посаду.

Після цього він запросив його в робочий кабінет, де в них відбулася коротка зустріч.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG