Доступність посилання

ТОП новини

Тернопільська організація «Свободи» ініціює акцію «Мій комп’ютер говорить українською»


Як повідомив на прес-конференції в Тернополі голова обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода», депутат обласної ради Олег Сиротюк, у більшості операційних систем та програм використовується російська або англійська мова, і хоча «українізатори» чи українськомовні версії існують до більшості програм, вони не набули масовості.

Таким чином відбувається своєрідне «іншомовне зомбування» свідомості молоді, яка проводить за комп’ютерами чимало часу, передає слова Сиротюка агентство «УНІАН».

Тому, за словами обласного депутата, на черговій сесії Тернопільської облради ВО «Свобода» ініціюватиме звернення до Верховної Ради з метою законодавчо закріпити використання на території України українськомовного програмного забезпечення та операційних систем для комп’ютерів, у тому числі із забезпеченням пріоритету української літерації та українськомовних відповідників на клавіатурах та інших технічних елементах комп’ютерів чи побутових пристроїв.

Підтримати свою акцію ВО «Свобода» також закликала місцевих інтернет-провайдерів і підприємців, які здійснюють реалізацію комп’ютерної і побутової техніки, програмного забезпечення.
XS
SM
MD
LG