Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко заявляє про незаконність розпуску коаліції


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко називає незаконним оголошення Головою Верховної Ради Володимиром Литвином про припинення діяльності коаліції «Національного розвитку, стабільності й порядку», до складу якої входили фракції БЮТ, НУНС і Блоку Литвина.

«Сьогодні у Верховній Раді незаконно було зруйновано демократичну коаліцію. Я можу сказати, що після сфальшованих президентських виборів і після чіткої концентрованої антидемократичної, антиукраїнської політики Януковича в України залишались демократична коаліція і демократичний уряд, які могли стати на перешкоді всім тим діям, які недопустимі», – сказала Тимошенко.

За її словами, оголошення про розвал демократичної коаліції стане «історичною відповідальністю» фракцій Блоку Литвина і НУНС. «Далі буде чітко зрозуміло, що Україна втратила, від чого Україна не зможе захиститися і які виклики для України не можуть бути зупинені саме тому, що зруйнували останню фортецю, останню барикаду захисту всього українського», – заявила прем’єр.

При цьому, за словами Тимошенко, нова коаліція, яка, можливо, буде створена у Верховній Раді, буде нелегітимною. «Думаю, найближчими днями ми побачимо сфальсифіковано створену коаліцію – всупереч Конституції й законам», – сказала голова уряду.

Сьогодні Голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про припинення діяльності коаліції «Національного розвитку, стабільності й порядку», до складу якої входили фракції БЮТ, НУНС і Блоку Литвина.

Прихильники існування нинішньої коаліції заявляють, що вимога спікера подати особисті підписи принаймні 226 депутатів зі складу коаліції суперечить Конституції, бо нещодавно ухвалений новий закон про регламент, який уперше запровадив вимогу подавати підписи окремих депутатів при створенні коаліції, не має зворотної сили і не може стосуватися створення нинішньої коаліції в минулому.
XS
SM
MD
LG