Доступність посилання

ТОП новини

Сербія обіцяє допомогти в поверненні своїх біженців


Міністр закордонних справ Сербії Івица Дачич заявив сьогодні у Белграді, що його країна сприятиме вирішенню проблеми повернення на батьківщину шукачів притулку з його країни. Заява пролунала після того, як Бельгія поскаржилась на раптову хвилю шукачів притулку з регіону.

Минулого тижня прем’єр-міністр Бельгії Ів Летерм заявив, що він дуже стурбований «феноменом» раптового припливу до його країни албанців із Македонії та південної Сербії.

Різа Халімі, сербський законодавець албанського походження, розповів місцевим журналістам, що, за деякими оцінками, від 5 до 10 тисяч сербських албанців покинуло Сербію і вирушило до Європи протягом останніх місяців.

Сербський міністр внутрішніх справ пообіцяв відреагувати на проблему.

Європейський Союз у грудні скасував візові обмеження для громадян Сербії, а також Чорногорії та Македонії, а це дозволяє їм вільно подорожувати до більшості європейських країн.

Більшість балканських іммігрантів прямують саме до Бельгії, оскільки вважають, що там легше за все отримати посвідку на проживання та можливість влаштуватися на роботу.

Європейська комісія має намір на початку березня направити делегацію в Белград із тим, щоб домовитися про організацію процедури повернення біженців на батьківщину. Прем’єр-міністр Бельгії Ів Летерм 8 березня вирушає з візитами до Македонії і Косова в пошуках вирішення цієї проблеми.
XS
SM
MD
LG