Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську чекають на експертизу можливого твору Рембрандта


У художньому музеї Дніпропетровська виявили картину, авторство якої, на думку фахівців, на 90 відсотків може належати голландському живописцеві Рембрандту ван Рейнові, повідомили в дирекції музею.

Авторство полотна ще має підтвердити експертиза. Передбачається, що дослідження триватиме близько півроку.

Наразі витвором мистецтва зацікавились на батьківщині художника, в Нідерландах. Цієї зими дніпропетровський музей, де зберігається картина, вже двічі відвідували нідерландські делегації, які й заявили про свою зацікавленість в експертизі.

«Жіночий портрет» потрапив до художнього музею у Дніпропетровську наприкінці 1960-х років. Його приніс один із мешканців міста. Тоді картина була розколотою дерев’яною дошкою, де невиразно вгадувалося щось написане олійними фарбами.

Пізніше реставратори відновили зображення і змогли розгледіти підпис художника. Місцеві мистецтвознавці з великою ймовірністю назвали автором Рембрандта.

Якщо авторство картини підтвердиться, то музей отримає можливість співробітництва з музеєм Рембрандта в Амстердамі, кажуть працівники, а картина, можливо, побуває на батьківщині художника.
XS
SM
MD
LG