Доступність посилання

ТОП новини

Хто допоміг Литвину поховати коаліцію? Чиїх послуг потребують закордонні вояжі Януковича? (Огляд преси)


Київ – Історія повторюється. Український спікер знову зробив політичний кульбіт, який газета «День» назвала «контрреволюційною доцільністю». Йдеться про вердикт Литвина існуванню коаліції. Утім, видання зауважує, що «копати коаліційну могилу Володимиру Михайловичу допоміг Микола Мартиненко». Але, за великим рахунком, те, що сталося вчора, – це, на думку газетярів, лише підготовка ґрунту. Момент істини, настане сьогодні, коли Верховна Рада голосуватиме за відставку уряду Тимошенко. Як розвиватимуться події надалі? Чи вдасться Регіонам отримати 37 голосів «Нашої України», чи на Україну чекають дострокові парламентські вибори? Про це експерти «Дня» розмірковують у статті «Мороз-2».

Президент України почав свою активну промоакцію за кордоном. І, як пише газета «Нова», «перші ж «оглядини» засвідчили: у «нареченої» товарний вигляд, але над змістом треба попрацювати». Як і попереджали журналісти видання, «Януковича без телесуфлерів на зарубіжні раути пускати ще небезпечно». Утім, крім плутанини з країнами, решту Президент робив без помилок: багато зустрічався, мало говорив, доречно посміхався, а потрібної миті був максимально серйозним. Інші коментарі до візиту В.Януковича – в матеріалі «Янукович на виданні».

Генпрокурор Олександр Медведько вирішив забрати найрезонансніші справи у одного свого заступника – Миколи Голомши, і передати в Головне слідче управління, яким курує інший його заступник – Віталій Щеткін. Як припускають журналісти газети «Сегодня», інтенсивне вивчення резонансних справ повинно з’ясувати, наскільки правильно і активно вони розслідувалися попередніми слідчо-оперативними групами. А далі, ймовірно, будуть оргвисновки, і, можливо, заміна слідчих, але головне – не виключені найнеймовірніші повороти в самій фабулі справ. Про це наголошується в статті «На отруєння Ющенка подивляться по-новому».

«Якщо людина в 2009 році платила за навчання своєї дитини, або вносила відсотки з іпотечного кредиту, їй можуть повернути частину сплачених податків. В ході деклараційної кампанії українці мають право подати документи на податковий кредит. Про те, що таке податковий кредит, як він працює і хто може претендувати на виплати з бюджету розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG