Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Дубая хоче заарештувати прем’єра Ізраїлю


Керівник поліції Дубая вивчає можливість арешту прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху і шефа ізраїльської розвідки «Моссад» у справі вбивства одного з лідерів палестинського угруповання «Хамас» в Арабських Еміратах, повідомляє місцевий телеканал «Аль-Джазіра».

Дахи Халфан Тамім заявив, що «буде просити прокуратуру Дубая видати ордер на арешт Нетаньяху і шефа «Моссада», цитує агентство «Ройтерз» виступ поліцейського на телеканалі.

Тамім «майже упевнений», що у вбивстві Махмуда аль-Мабхуха в дубайському готелі в січні 2010 року замішані співробітники ізраїльських спецслужб. Якщо дані підтвердяться, Тамім вважає, це повинно стати приводом для арешту керівника «Моссада» Мейра Дагана.

За даними газети National, Дубай також звернувся до американського ФБР вивчити банківські картки, якими користувалися підозрювані у скоєнні злочину.

«Тринадцять із 27 підозрюваних користувалися картками MasterCard, виданими американським «Metabank», при закупівлі авіаквитків і бронюванні кімнат у готелях», – цитує газета представника поліції емірату.

Раніше влада Дубая визначила коло з 11 осіб, підозрюваних у причетності до вбивства аль-Мабхуха, потім додала до цього списку ще 16 осіб. Деякі з них використовували ймовірно вкрадені паспорти інших країн.
XS
SM
MD
LG