Доступність посилання

ТОП новини

Президент США закликає Конгрес завершити реформу охорони здоров’я


Президент США Барак Обама виклав лікарям, медсестрам та іншим медпрацівникам, запрошеним у середу в Білий дім, зміст останньої версії законопроекту про реформу охорони здоров’я в США.

Обама повідомив, що закликав законодавців не відтягувати голосування щодо цієї пропозиції і провести його в обох палатах Конгресу в найближчі тижні. «Давно настав час американцям взяти у свої руки контроль над страхуванням власного здоров’я», – сказав президент, додавши, що не знає, які політичні вигоди принесе ця реформа, але знає, що вона абсолютно необхідна.

І республіканцям, і демократам цілком зрозуміло, що чим довше буде тягтися проблема, тим важче її буде вирішувати, зауважив Обама. За його словами, остання версія реформи скасовує «хибну практику» страхових фірм, зокрема, припинення дії полісу або відмови від контракту за наявності у людей певних захворювань.

Реформа, зазначив президент США, забезпечить окремих осіб та малий бізнес тими ж видами страхування, якими користуються зараз члени Конгресу і сім’ї державних службовців.

Барак Обама відкинув пропозицію конгресменів-республіканців почати заново обговорення всіх пунктів законопроекту. «Час для цього минув. Тепер треба вирішувати», – наголосив президент Сполучених Штатів.
XS
SM
MD
LG