Доступність посилання

ТОП новини

Які найбільші огріхи допустила Юлія Тимошенко? Як Віктор Янукович долає бідність і корупцію? (Огляд преси)


Київ – «На кого залишать країну?» – у статті під таким заголовком газета «День» коментує відставку Юлії Тимошенко. Видання пише, що тепер Юлії Володимирівні потрібно провести велику роботу над помилками, очиститись від баласту та реорганізувати БЮТ. А поки їй залишається чекати на помилки нового Президента, проводити «бойові» акції і в парламенті, і поза його стінами. На думку експертів видання, найбільшими огріхами Юлії Тимошенко були її безвідповідальна кадрова політика, невдала стратегія і переоцінка грошей.

Отже, з бідністю в Україні вважай покінчено. Як пише газета «Нова», своїм нещодавнім Указом Віктор Янукович наказав проаналізувати її причини, чим майже подолав її. Так і сказав «я зробив це». Отак! Одним лише розчерком пера під Указом. А ще новообраний Президент майже здолав корупцію, повелівши створити Національний антикорупційний комітет. Якщо президентські повеління і надалі штампуватимуться з подібним розмахом, незабаром може з’явитися і указ про розпуск НАТО з метою оновлення політичної стабільності в Україні. Про це докладніше – в матеріалі «За щучим повелінням, за президентським хотінням?».

Газета «Сегодня» нагадує, що рівно 5 років тому пішов з життя колишній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко. Видання пише про можливість перегляду справи і версії про самовбивство. Аргументи видання наводить у статті «Справа Кравченка»: знову перезавантаження?..».

Українському Інтернету загрожує цензура, – стверджує газета «Діло». Її, як пише видання, хоче запровадити Нацкомісія з питань радіомовлення і телебачення, а ці ініціативи готові підтримати парламентарі. В цілому ж експерти видання визнають, що сьогодні Україна займає одне з провідних місць в СНД за рівнем свободи в Інтернеті. Про ситуацію в інших країнах, і докладніше про можливо онлайн-цензуру в Україні йдеться в матеріалі «НІ-ТЕСН: Українські парламентарі почали наступ на свободу слова в Інтернеті».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG