Доступність посилання

ТОП новини

Парламент планує розглянути зміни до Регламенту в частині формування коаліції


Верховна Рада вирішила розглянути на засіданні в четвер проект закону, який передбачає можливість входження до складу парламентської коаліції окремих народних депутатів. За внесення цього проекту закону до порядку денного проголосував 231 із 421 народного депутата України, зареєстрованого у сесійній залі.

Зокрема, дане рішення підтримали у повному складі фракція Партії регіонів, комуністи та блок Литвина, а також четверо народних депутатів від БЮТ та семеро від НУНС.

Після цього дві фракції БЮТ та НУНС звернулися з вимогою оголосити перерву в парламенті на 30 хвилин. Перерву оголосили, а голова Верховної Ради Володимир Литвин запросив лідерів фракцій парламенту на погоджувальну раду для узгодження позицій в ситуації, яка склалася.

Законопроект, яким пропонується внести зміни до закону про Регламент Верховної Ради, 3 березня зареєстрували депутати від Партії регіонів Валерій Бондик і Володимир Демидко.

За чинними нормами Регламенту, коаліція формується виключно депутатськими фракціями.

У вересні 2008 року Конституційний Суд визначив коаліцію депутатських фракцій об’єднанням фракцій парламенту, до складу яких входить не менше 226 депутатів.
XS
SM
MD
LG