Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Українi необхiдно наздогнати Росiю в економiчному розвитку


Президент України Вiктор Янукович очiкує якiсних змiн у вiдносинах України та Росiї, а однiєю зi своїх цiлей на посадi глави Української держави бачить необхiднiсть наздогнати Росію в соцiально-економiчному розвитку.

«Як своє завдання я бачу, щоб вiдносини Росiї та України зробили крутий поворот у правильному напрямку, i щоб ми виконали те завдання, про яке мрiють народи України та Росiї», – сказав український Президент на зустрiчi з російським колегою Дмитром Медведєвим.

За його словами, необхідно використовувати потенцiал, який є в росiйсько-українських вiдносинах, зокрема традицiйнi зв’язки мiж економiками двох країн у промисловому секторi. «Україна завжди була житницею, i, маючи такий потенцiал в економiцi, ми сподiваємося, що використовуватимемо всi сильнi сторони, якi є в економiках Росiї та України, особливо в цей складний перiод фiнансово-економiчної кризи», – заявив Янукович.

За його словами, Україна могла б використовувати росiйський досвiд у цiй сферi, оскiльки перiод стабiльностi в росiйськiй економiцi допомiг подолати перший удар свiтової фiнансово-економiчної кризи.

«Росiя трохи просунулася вперед, i моє завдання – в хорошому сенсi слова – наздогнати Росiю, пiдтягти рiвень життя, пенсiйного забезпечення, соцiальних умов до росiйського рiвня, тому що ми живемо поряд, люди мiж собою спiлкуються i знають умови життя наших сусідів», – сказав глава держави.

Янукович також наголосив, що обов’язково виправдає сподівання багатьох українців і покращить відносини з Російською Федерацією. «І вони ніколи не будуть такими, якими були останні п’ять років», – пообіцяв він.

Янукович перебуває зі своїм першим офіційним візитом у Росії на посаді Президента України.
XS
SM
MD
LG