Доступність посилання

ТОП новини

Кримські «регіонали» міняють «коней на переправі»


Новий лідер кримських «регіоналів» Володимир Константинов
Новий лідер кримських «регіоналів» Володимир Константинов

Сімферополь, – У Криму, де Партія регіонів є партією влади, – новий лідер місцевих «регіоналів». Днями ним став один із найбагатших людей півострова, власник кількох будівельних компаній, депутат кримського парламенту Володимир Константинов. Обравши собі нового лідера, політрада кримської організації Партії регіонів рекомендувала скликати позачергову сесію Верховної Ради автономії і на ній змінити керівництво місцевого парламенту, яке, до речі, теж складається з «регіоналів».

Василь Джарти
Про можливі відставки в кримському керівництві у місцевому політ бомонді і в засобах масової інформації говорять уже давно, як і про прагнення «донецьких» посилити свій вплив на півострові. Нещодавно «куратор» Криму в Партії регіонів, народний депутат України з Донеччини Василь Джарти заявив, що така зміна потрібна, бо нинішні кримські керівники, попри те, що вони – члени Партії регіонів, асоціюються з «поганим урядуванням Юлії Тимошенко».

У суботу 6 березня він зібрав у Сімферополі політраду кримської організації Партії регіонів, не запросивши на неї самого спікера кримського парламенту, «регіонала» Анатолія Гриценка та кількох близьких до нього впливових «регіоналів». Там Василь Джарти повідомив, що «є думка» призначити президента корпорації «Укрросбуд» Володимира Константинова виконувачем обов’язків лідера регіональної парторганізації.

За словами партійного «куратора», Віктор Янукович викликав до себе Анатолія Грицека і «запропонував йому перейти на роботу до Києва». Більшість присутніх, як повідомляє партійний інтернет-сайт, проголосувала також за обрання Володимира Константинова керівником фракції Партії регіонів у кримському парламенті і рекомендували фракції виступити з ініціативою «проведення позачергової сесії з питання переобрання спікера» Верховної Ради Криму.

В очікуванні парламентських баталій


Сам Володимир Константинов, засновник відомої в Україні будівельної компанії «Консоль», яка зараз перебуває на межі банкрутства, заявив, що готовий і буде «братися за все, й працювати у тому напрямку, який вкаже Віктор Янукович!». Його ж місцева преса називає важливим спонсором Партії регіонів та кампанії Віктора Януковича в Криму.

Спікер кримського парламенту Анатолій Гриценко
Реакції самого Анатолія Гриценка на ініціативи однопартійців поки немає, не відомо також, яку посаду йому запропонував Віктор Янукович. За неофіційною інформацією, це може бути крісло якогось міністра в новому українському уряді. Говорять також про дипломатичну роботу, або ж посаду постійного представника Президента України в Криму.

Точно не відомо, коли відбудеться позачергова сесія, хоча експерти прогнозують, що уже цього тижня. Поки що ж, як свідчать джерела у Верховній Раді Криму, прихильників усунення нинішнього спікера менше, аніж противників цього. На думку місцевих оглядачів, тепер все залежить від самого Анатолія Гриценка та його готовності боротися за владу й опиратися інтервенції «донецьких».
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG