Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ перейде в опозицiю i створить опозицiйний уряд – Кожем’якiн


Блок Юлiї Тимошенко оголосить про перехiд в опозицiю i створення «уряду майбутнього» одразу пiсля призначення нового Кабiнету Мiнiстрiв України, повiдомив заступник лiдера фракцiї БЮТ Андрiй Кожем’якiн.

«Напевно, вже завтра ми й оголосимо склад уряду майбутнього», – сказав депутат. За його словами, прем’єром у такому опозицiйному урядi буде Юлія Тимошенко. Депутат також не виключив, що першим вiце-прем’єром у цьому урядi може стати Олександр Турчинов.

При цьому Кожем’якiн не виключив, що до складу опозиційного уряду можуть увiйти i представники iнших полiтичних сил, якi ввiйшли до складу об’єднаної демократичної опозицiї.

Вiдповiдаючи на запитання про те, чи готовий БЮТ до об’єднання рiзних полiтичних сил в опозицiї, Кожем’якiн наголосив, що Регламент чiтко встановлює: опозицiю очолює i формує та полiтична сила, яка має бiльшу кiлькiсть депутатів. Наразi в українському парламентi такою фракцiєю є БЮТ.

Крім того, як повідомив Кожем’якін, БЮТ вирішив не брати участi в зустрiчi з Президентом Януковичем у середу.

«Так, учора було запрошення вiд секретарiату нашiй фракцiї, але сьогоднi ухвалене рiшення, що ми не братимемо участi в цих зустрiчах», – сказав депутат.

За його словами, оскiльки питання щодо формуванням коалiцiї майже вирiшено, то фракцiя БЮТ уже визначилась iз форматом своєї подальшої роботи.
XS
SM
MD
LG