Доступність посилання

ТОП новини

Серйозні порушення прав людини в 2009 році тривали – Держдепартамент США


Державний департамент США заявляє, що багато урядів у світі минулого року продовжували серйозно порушувати права людини.

В оприлюдненому в четвер щорічному звіті Держдепартамент звертає увагу на три головні тенденції порушення прав людини в 2009 році.

Перша з них – «тривожна кількість» повідомлень про тортури, вбивства затриманих чи ув’язнених та інші порушення загальних прав людини.

Друга тенденція – «все нові, часто драконівські обмеження», які накладали в багатьох країнах світу на недержавні організації. Точніше, в 25 країнах протягом минулого року далі обмежили здатності неурядових організацій реєструватися, діяти чи отримувати фінансову підтримку з-за кордону, при цьому до правозахисників ставилися особливо жорстоко, що іноді доводило до їхньої смерті.

І, по-третє, у світі тривала й посилювалася дискримінація й переслідування членів «вразливих груп» – расових, релігійних чи національних меншин, жінок тощо, – які в своїх суспільствах не мають політичної сили, щоб захистити свої інтереси.

Звіт також аналізує ситуації в окремих країнах.
XS
SM
MD
LG