Доступність посилання

ТОП новини

МВФ готується до можливих переговорів із Україною


У Міжнародному валютному фонді заявляють, що готуються до ймовірного поновлення переговорів із українською владою навколо позики, виплату якої МВФ раніше зупинив.

Як оголосив у п’ятницю постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр, провівши раніше того ж дня зустріч із віце-прем’єр-міністром України Сергієм Тігіпком на його запрошення, вони «провели плідну дискусію про пріоритети економічної політики уряду на 2010 рік, серед яких і поновлення співпраці з МВФ».

Як мовиться в заяві, Тігіпко попросив місію МВФ поновити політичні дискусії, а Альєр заявив, що Фонд готовий «підтримати Україну в її прагненні повернутися на шлях стійкого розвитку».

Альєр також повідомив, що пообіцяв передати це прохання керівництву МВФ, а тим часом оголосив, що для підготовчої роботи група фахівців Фонду прибуде до Києва вже наступного тижня, щоб узяти участь у «технічних зустрічах» щодо українського бюджету.

Альєр подякував українській владі за зустріч із Тігіпком і додав, що чекає найближчим часом на нові дискусії з нею.

Україна раніше вже отримала три транші на понад 10 з половиною мільярдів доларів із позики на загальну суму в майже 16 з половиною мільярдів, що її Міжнародний валютний фонд надав наприкінці 2008 року. Але четвертий транш, що мав був надійти в листопаді 2009-го, МВФ зупинив, бо так і не зміг завершити необхідний для цього черговий перегляд програми співпраці з позитивним результатом.

В МВФ тоді заявляли, що надання цього траншу буде можливе тільки за умови формування консолідованої позиції всіх гілок української влади в питанні реалізації антикризових дій і ухвалення держбюджету на 2010 рік. Представники МВФ також уточнювали, що це буде можливо вже після закінчення президентських виборів в Україні.
XS
SM
MD
LG