Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники критикують наступ на свободу слова в Киргизстані


Правозахисна організація в Киргизстані заявляє про серйозне занепокоєння скоординованим, на її думку, наступом на свободу слова з боку влади країни.

Як мовиться в п’ятницю в заяві цієї організації, Коаліції «За демократію і громадянське суспільство», більшість користувачів інтернету в Киргизстані ще від середи позбавлені доступу до низки популярних незалежних сайтів, як-то fergana.ru; крім того, останніми днями в країні припинили транслювати передачі киргизької служби Радіо Свобода.

Правозахисники та опозиційна партія «Ата-Мекен» пов’язують ці дії влади з повідомленнями на заблокованих сайтах і на Радіо Свобода про те, що в Італії видали ордер на арешт одного з бізнесових спільників сина президента Киргизстану Курманбека Бакієва Максима.

Президент Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода Джефрі Ґедмін у зв’язку з цим нагадав, що влада Киргизстану вже давно вороже ставиться до свободи інформації, на що, зокрема, звернула увагу й правозахисна організація Freedom House («Дім Свободи»), яка в своєму останньому звіті зазначила, що становище там тільки погіршується.
XS
SM
MD
LG