Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає Ізраїль поновити переговори з палестинцями


Європейський Союз закликає Ізраїль негайно відновити мирні переговори з палестинцями, заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики бепеки Катрін Аштон.

«Нам необхідне узгоджене мирне врегулювання, і воно має відбутися швидко – вже зараз», – сказала вона в суботу на неформальній зустрічі керівників зовнішньої політики країн ЄС у Фінляндії.

Напередодні Ізраїль зазнав широкої міжнародної критики через його рішення про нове масове житлове будівництво в єврейському поселенні у Східному Єрусалимі.

ООН, ЄС, США і Росія – так званий «квартет» міжнародних посередників у мирних переговорах на Близькому Сході – заявили в п’ятницю, що односторонні кроки чи то ізраїльтян, чи й палестинців «не мають вплинути на результат переговорів».

У США державний секретар Гілларі Клінтон також окремо зателефонувала в п’ятницю прем’єр-міністрові Ізраїлю Біньямінові Нетаньягу й заявила йому, що його уряд «посилає дуже негативний сигнал» для відносин Ізраїлю зі Сполученими Штатами.

Через оголошений у вівторок план Ізраїлю збудувати відразу 1 тисячу 600 нових помешкань у єврейському поселенні у Східному Єрусалимі, що його анексію Ізраїлем не визнають ні палестинці, ні міжнародна спільнота, палестинці пригрозили знову вийти з непрямих переговорів із Ізраїлем за посередництва США, на які вони погодилися щойно за кілька днів перед тим.
XS
SM
MD
LG