Доступність посилання

ТОП новини

Керівник Черкащини вважає своє звільнення політичною помстою Януковича


Колишній голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Черевко заявив у суботу на прес-конференції, що розцінює указ Президента про своє звільнення як політичну помсту Віктора Януковича.

Він вважає однією з головних причин свого звільнення провал переговорів про входження фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» в нову коаліцію, створювану Януковичем.

За словами Черевка, він був готовий до звільнення, але коментарі щодо причин цього, які лунали з оточення Президента, вважає непрофесійними.

Зокрема, його обурило розміщене на сайті Президента повідомлення, що супроводжує указ про його звільнення. У ньому мотивацією звільнення Черевка названо вкрай незадовільний стан справ у Черкаській області, зокрема, в Канівському меморіальному комплексі Тараса Шевченка.

«Недбалість, безвідповідальність і байдуже ставлення до національної святині, якою є меморіал Кобзаря, вразили Президента України», – мовиться в повідомленні.

Черевко потішений тими коментарями, бо, за його словами, з них виходить, що він потерпів «за відродження спадщини Тараса Шевченка».

Він нагадав, що до 2008 року Черкаська обласна державна адміністрація не мала жодного прямого стосунку до реконструкції музею Тараса Шевченка в Каневі, бо нею займалося Міністерство культури й туризму.

Черевко також звернув увагу, що, за його словами, з п’яти урядів, які опікувалися музеєм Шевченка, саме уряд Януковича надавав найменше коштів на відновлення музею.

Також Черевко заявив, що вважає закиди щодо економічного занепаду області неправдивими і що Черкаська область є лідером серед регіонів України за динамікою розвитку галузей економіки й посідає сьоме місце в рейтингу Кабінету Міністрів за минулий рік.

Черевко додав, що залишає своєму наступникові не руїну, а добру базу.
XS
SM
MD
LG