Доступність посилання

ТОП новини

В Україні стартував кінофестиваль «Вечори французького кіно»


Цими вихідними фестиваль зустрічають у Дніпропетровську.

П`ятий фестиваль «Вечори французького кіно», у рамках якого показують найкращі французькі фільми нового сезону, відкрився музичною драмою «Париж! Париж!» режисера і композитора Крістофа Барратьє. У фільмі знімався відомий французький актор П’єр Рішар.

У програмі фестивалю, організованого Французьким культурним центром, також молодіжна комедія "LOL" режисера Лізи Алессандрін з Софі Марсо в головній ролі, комедія «Мої прекрасні зірки» режисера Летиції Коломбані з Катрін Деньов і Еммануель Беар у головних ролях, мелодрама «Клієнтка французького жигало», знята режисером Жозіан Баласко, тощо. Примітно, що більшість стрічок зняті жінками. Всі фільми – 2008-го року.

Фестиваль «Вечори французького кіно» в Україні підтримує Посольство Франції в Україні. Він відбудеться також у Вінниці, Донецьку, Запоріжжі, Львові, Одесі і Харкові.

А наступного тижня Дніпропетровськ стане місцем проведення ще одного фестивалю, спрямованого на знайомство з французькою культурою, – 6-го Міжнародного студентського фестивалю франкомовних театрів.
XS
SM
MD
LG