Доступність посилання

ТОП новини

Катеринчук: очікувати ухвалення нового податкового кодексу не варто


Податковий кодекс за нової влади в Україні не з’явиться, бо для цього бракує політичної волі. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат від НУНС, колишній перший заступник голови Державної податкової адміністрації України Микола Катеринчук.

За його словами, наявна на сьогодні бюджетна ситуація не дає можливості говорити про питання лібералізації податкового законодавства, «тому що треба шукати механізми для наповнення Пенсійного фонду».

«В Азарова сьогодні головне питання – це стабілізація. Це означає тільки одне, що система адміністрування податків буде вдосконалюватися. Я думаю, що буде реформа в адмініструванні ПДВ. Вона буде в напрямку введення векселів. Щодо податку на прибуток, я думаю, там будуть якісь полегшення перш за все для великого бізнесу. А відносно податку на доходи фізичних осіб нічого не зміниться. Я прогнозую, що будуть введені ще додаткові податки», – сказав Катеринчук.

«Бо ми – єдина країна на пострадянському просторі, де відносини в сфері оподаткування регулюють більше ніж три тисячі різних нормативних актів. Тому треба почати з уніфікації законодавства, а далі все буде залежати від політичної волі», – сказав депутат.

Економічна криза, на думку Катеринчука, вимагає негайного ухвалення Податкового кодексу.
XS
SM
MD
LG