Доступність посилання

ТОП новини

Податкову може очолити Хомутиннік або Брезвін – Власенко


Новим головою Державної податкової адміністрації України може стати колишній її керівник Анатолій Брезвін або Віталій Хомутиннік, який очолював Податкову адміністрацію тіньового уряду Януковича. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат від БЮТ, постійний представник Державної податкової адміністрації у Верховній Раді Сергій Власенко.

Водночас він висловив сумнів у тому, що керівник ДПА буде мати достатньо впливу на те, щоб формувати податкову політику.

«Податкову політику, відповідно до чинного законодавства, формує Міністерство фінансів. І оця зв’язка Азаров-Ярошенко, яка пропрацювала достатньо довго в системі Державної податкової адміністрації, а зараз відповідно обіймає посаду прем’єра і міністра фінансів – вони будуть формувати податкову політику. Звичайно, ДПА буде готувати законопроекти, робитиме пропозиції щодо рішень Президента, Кабміну, якихось інших міністерств і відомств щодо покращення й оптимізації податкових процесів, але вирішального слова за Податковою не буде», – сказав Власенко.

Наразі Державну податкову адміністрацію очолює Сергій Буряк.

Анатолій Брезвін був головою ДПА з серпня 2006 до грудня 2007 року.
XS
SM
MD
LG