Доступність посилання

ТОП новини

Світовий конгрес українців закликає Президента повернути на сайт розділ про Голодомор


Як підкреслюють автори звернення СКУ, тема Голодомору, який за своєю суттю був ретельно спланованим геноцидом українського народу, є надзвичайно болючою для всього українства.

Автори нагадують, що у законі про Голодомор, зокрема, передбачається, що «органи державної влади ... зобов'язані: сприяти... поширенню інформації про Голодомор 1932-1933 років в Україні серед громадян України та світової громадськості».

Саме тому, підкреслили в СКУ, тематичний розділ про Голодомор, який був започаткований на сайті Президента України після ухвалення Закону «Про Голодомор 1932-33 років в Україні», засвідчив значення цієї теми для Української держави та став джерелом офіційної інформації про геноцид українського народу.

СКУ закликає Президента України своїм розпорядженням якнайшвидше повернути розділ про Голодомор на свій офіційний сайт і цим самим сприяти поширенню інформації про Голодомор серед громадян України та світової громадськості.

Відразу після інавгурації Віктора Януковича з офіційного сайту Президента України зникли банери, присвячені проектам про Голодомор.

Заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман прокоментувала це так: «Ми будемо працювати не над Голодомором, а над тим, щоб нагодувати зараз народ».

«Це буде топова тема роботи Президента, і саме про це ми будемо говорити. Про голод ми вже сказали все, що можна було сказати», – заявила Герман.
XS
SM
MD
LG