Доступність посилання

ТОП новини

Буревій у США


Нью-Йорк – Штатами Північного Сходу Америки, на Атлантичному узбережжі прокотився потужний буревій зі зливами, що спричинило повені.

За попередніми даними, загинуло семеро людей, здебільшого від дерев, що впали на авта.

Наприклад, двох з тих, що їхали автом у штаті Нью-Джерзі, розчавило деревом, що впало на дорогу. Швидкість буревійного вітру сягала 115 кілометрів на годину.

Велетенські дерева виривало з корінням і жбурляло на електричні дроти. 800 тисяч домівок залишилися без світла, тепла й телефонного зв’язку, включно з будинком вашого кореспондента у передмісті Нью-Йорка.

Представник енергетичної компанії ConEdison Теренс МакАдамс у телевізійному інтерв’ю підкреслив: «Ми кажемо людям: не виходьте на вулицю і майте терпіння. Якщо бачите розірвані дроти і нема світла, не підходьте до дротів, повідомте нас по мобільному телефону (якщо звичайний телефон не працює), ми приїдемо якомога швидше».

Ремонтники працювали позміннно 24 години на добу, але пошкодження практично повсюдні, тому ще й нині півмільйона домівок залишаються без електрики.

Рух багатьма швидкісними автострадами перерваний, а по місцевих шляхах і поготів, бо місцеві не мають такої дренажної системи від повені, як федеральні дороги.

Найбільше шкоди – у Нью-Йорку

У Нью-Йорку, за останніми повідомленнями, матінка-природа вчинила найбільше шкоди.

На 104-ій вулиці, наприклад, повалено дев’ять стовпів і пообривано всі дроти. Стовпи лежать поперек дороги. У містечку Волли-Стрім на Лонг-Айленді ціла низка телеграфних стовпів один по одному лежать з дротами на залізничній колії.

У Бостоні муніципальні працівники захищають входи до станцій метро мішками з піском, створюючи бруствери. У селищі Гартсдейл повінь на місцевій дорозі буквально поглинула декілька автівок.

Сенатор Чарльз Шумер закликав уряд надати федеральну допомогу усім місцевостям для подолання наслідків шторму.

У Нью-Джерзі губернатор штату Кріс Крісті отоголосив надзвичайне становище, що дозволяє викликати на допомогу загони Національної Гвардії.

Школи зачинено у штатах Масачусетс, Коннектікут і Нью-Йорк.

Нині дощі тривають, але найгірше, як виглядає, вже позаду.

Шторм закінчився, але наслідки його ще довго дававтимуться взнаки.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG