Доступність посилання

ТОП новини

Будинок, що обвалився в центрі Харкова, реконструювали незаконно – комісія


Реконструкція будинку, що сьогодні вранці обвалився в центрі Харкова, велася без дозвільних документів і висновків фахівців. Про це заявив керівник Державної архітектурно-будівельної комісії в Харківській області Олександр Мальцев.

За його словами, рік тому власник будинку отримав дозвіл на проведення підготовчих робіт з реконструкції будівлі: на встановлення огорож, створення майданчиків для сміття та будматеріалів, а також на встановлення баштового крана.

Надбудову двох поверхів (сьомого і восьмого) власники будівлі здійснили самовільно, заявив Мальцев.

«За дозволом на виконання будівельно-монтажних робіт у повному обсязі власник будівлі ВАТ «Південдіпроцемент» не звертався, тому що проектна документація не пройшла і не отримала висновок держбудекспертизи. Документація в розробці і вона ще не затверджена», – сказав чиновник.

За попередніми висновками експертів, через надбудову двох поверхів стався зсув навантаження на несучі конструкції.

Сьогодні вранці в центрі Харкова обвалилася стіна шестиповерхового будинку, що примикав до готелю «Харків». Зруйнована зовнішня стіна будівлі 1953 року побудови.

Через небезпечність подальшого обвалу, рух транспорту та прохід пішоходів поблизу будинку, що обвалився, перекрили.

Прокуратура вирішує питання про порушення кримінальної справи.

До кінця дня планують створити комісію, яка перевірить всі об’єкти на території області, за якими були видані дозволи на проведення підготовчих робіт до будівництва або реконструкції.
XS
SM
MD
LG