Доступність посилання

ТОП новини

Поліція в Європі підбиває підсумки операції проти «грузинської мафії»


Представники правоохоронних органів кількох європейських держав повідомили в вівторок нові подробиці про перебіг широкої міжнародної операції проти організованого злочинного угруповання вихідців із післярадянських країн, яке прозвали «грузинською мафією».

Зокрема, представники іспанської національної поліції розповіли, що в перебігу міжнародної операції «Ява», яку розпочали ще близько року тому й яка сягнула кульмінації в понеділок, лише в Іспанії, яка координувала операцію, затримали 24 особи, а загалом у 6 країнах Європи – щонайменше 69 осіб тільки за понеділок; затримання тривали і протягом вівторка.

Правоохоронці Швейцарії оголосили, що в їхній країні затримали 11 підозрюваних членів угруповання. А в Німеччині, в Баварії, підтвердили затримання 17 підозрюваних.

В Австрії інформують про затримання 25 людей тільки в понеділок. Від серпня ж минулого року, за повідомленнями, в цій країні затримали 48 імовірних членів цього угруповання, серед них двох із його керівників.

У затриманих конфіскували зброю та майже 40 кілограмів крадених ювелірних виробів.

Австрійська поліція вважає, що члени саме цього угруповання, серед іншого, відповідальні майже за третину всіх квартирних крадіжок чи пограбувань у Відні.

За повідомленнями, викрадене продавали на місці або пересилали посилками до Грузії.

Арешти відбулися, крім Іспанії, Швейцарії, Німеччини та Австрії, також у Франції й Італії.

А от у Греції, як заявили іспанські координатори операції, місцева поліція провалила арешт людини на ім’я Лаша Шушанашвілі, якого вважають керівником угруповання. За їхніми словами, тому вдалося уникнути затримання через «брак співпраці» з боку грецьких колег, тому операція триває далі.

Серед затриманих в Іспанії, в Барселоні, звідки керувалось угруповання, – брат його лідера і керівник його діяльності в Європі Кахабер Шушанашвілі.

Повідомляють, що затримані є громадянами Грузії, Росії та Вірменії.

Правоохоронці перевіряють причетність цього угруповання не тільки до крадіжок і пограбувань та перепродажу краденого, а й до контрабанди зброї й наркотиків, відмивання грошей, вимагання чи й змов із метою вбивства.
XS
SM
MD
LG