Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура порушила справу за фактом обвалу будинку в центрі Харкова


Харківська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом обвалу будинку на проспекті Правди в центрі міста. Про це Радіо Свобода повідомили в прокуратурі.

Кримінальну справу відкрили за статтею про порушення правил під час проектування та будівництва, що створило загрозу загибелі людей і спричинило інші тяжкі наслідки.

Винним в обвалі стіни будинку загрожує штраф від 50 неоподатковуваних доходів громадян або виправні роботи терміном до двох років чи позбавлення волі на термін від трьох років.

У вівторок, 16 березня, в центрі Харкова стався обвал стіни будинку, який приватна фірма вирішила перебудувати під торговельно-офісний центр.

За попередніми висновками експертів, через надбудову до будівлі двох поверхів стався зсув навантаження на несучі конструкції.

Як заявив керівник Державної архітектурно-будівельної комісії в Харківській області Олександр Мальцев, реконструкція велася незаконно: фірма не мала на це відповідних дозволів.

За словами Мальцева, навіть коли почалися незаконні роботи, контрольні органи не мали права здійснювати перевірки, адже це тимчасово заборонено постановою Кабінету Міністрів, ухваленою в травні 2009 року через скарги забудовників на дії перевіряючих структур.

Через небезпечність подальшого обвалу, рух транспорту та прохід пішоходів поблизу будинку, що обвалився, перекрили.

Місцева влада створила комісію, яка має перевірити всі об’єкти на території області, за якими були видані дозволи на проведення підготовчих робіт до будівництва або реконструкції.
XS
SM
MD
LG