Доступність посилання

ТОП новини

Принц Чарльз цікавиться Центральною Європою


Наслідний принц Британії Чарльз
Наслідний принц Британії Чарльз

Угорщина – Сьогодні з Варшави до Будапешта у рамках європейського турне прибув наслідний принц Британії Чарльз із дружиною Камілою Паркер. На прохання британського уряду та за погодженням приймаючої сторони шляхетне подружжя перебуватиме в Угорщині 4 дні.

Принц-наступник королівського трону Великої Британії Чарльз Віндзор прибув до Угорщині вже вчетверте. Вперше він приїхав сюди через рік після зміни суспільно-політичного ладу в 1990-му. Друга поїздка принца Чарльза відбулася в 1994 році. А востаннє герцог Уельський приїздив до Угорщини 10 літ тому.

На відміну від свого чоловіка, герцогиня Корнуольська, більше відома широкому загалу як Каміла Паркер-Боулз, в Угорщині раніше не була.

Принц Чарльз за рівні можливості громадян і науково обґрунтовану економіку

За словами британського посла в Угорщині Ґреґа Дорея, головною метою поїздки престолонаслідника з дружиною до Будапешта є поліпшення двосторонніх стосунків між двома країнами. Про це, зокрема, йтиметься на переговорах між англійським гостем та президентом Угорщини Ласлом Шойомом а також прем’єр-міністром країни Ґордоном Байнаї.

В умовах фінансово-економічної кризи принца Чарльза цікавить питання, наскільки у Центральній Європі та Угорщині зокрема розвивають науково-обґрунтовану економіку і чи забезпечують при цьому рівні можливості громадян. Це буде винесено окремим пунктом дискусії і на зустрічі в Академії наук Угорщини, де також йтиметься про глобальні принципи захисту довкілля і збереження світового культурного спадку.

На високих гостей так само з цікавістю очікують і в угорській глибинці, оскільки добре відомо, що принц Чарльз не цурається нових аграрних методик і є прихильником розвитку фермерських господарств.

Місцеві спостерігачі звертають увагу на ще один важливий захід, у якому хоче взяти участь високий гість із Великої Британії.

Оглядач національної телерадіокомпанії Валентина Тоут розповіла: «Цими днями принц Чарльз запалить свічку в синагозі на вулиці Догань, вшановуючи пам’ять жертв Голокосту. Він також візьме участь у головній репетиції, що є частиною громадянської кампанії «Музика проти расизму».

Валентина Тоут також зауважила, що британський престолонаслідник із особливим інтересом вивчає досвід різних країн у будівничій справі а також у сфері підтримки державою талановитої молоді. Про досвід інших країн у цьому сенсі він зазвичай інформує своїх співвітчизників під час публічних виступів. Після Угорщини принц Чарльз у рамках свого центральноєвропейського турне має намір відвідати Чехію.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG