Доступність посилання

ТОП новини

У Києві пройшов вуличний концерт на захист книжкової крамниці «Сяйво»


В акції на захист книжкової крамниці «Сяйво» в центрі Києва в суботу взяли участь близько 50 осіб, серед яких люди культурної сфери: письменники, поети і художники, – зокрема, письменник-сатирик Лесь Подерв’янський і телеведучий Микола Вересень.

Захід відбувався у стилі вуличного концерту, у рамках якого кожен охочий міг виступити, продекламувати свої твори або ж висловитися на тему захисту книжкової крамниці, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Деякі з учасників тримали в руках плакати з написами на кшталт «Бездіяльність правоохоронних органів – прояв корупції в європейській державі» чи «Молода командо, руки геть від української книги!»

Обидві сторони, що конфліктують із приводу книжкової крамниці «Сяйво», наполягають, що саме вони мають рацію.

Як повідомляє агентство, директор крамниці і водночас директор компанії «Українська книга» Ростислав Корнієнко заявляє, що рішення господарського суду Києва підтвердило його право перебувати в крамниці та обіймати посаду її директора. Він додає, що не є власникам цього приміщення, а лише орендарам, а власником, згідно з рішенням суду, є ТОВ «Абріль-студіо». Опонент Ростислава Корнієнка, адвокат ТОВ «Сяйво» Олег Король заявляє, що ТОВ наполягатиме, щоб правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом розбою у зв’язку з конфліктом навколо крамниці.
XS
SM
MD
LG