Доступність посилання

ТОП новини

Створення газового консорцiуму є незаконним – Тимошенко


Лiдер БЮТ Юлiя Тимошенко заявляє, що створення консорцiуму з управлiння газотранспортною системою України суперечить нацiональним iнтересам країни та є незаконним. Про це повiдомляє прес-служба БЮТ у понедiлок.

«Теперiшня влада – не вiчна, вiдповiдальнi полiтики повернуться до державного керма i скасують антидержавнi угоди, якщо вони будуть укладенi. Здавати в управлiння ГТС – все одно, що здати в управлiння Україну», – заявляє Тимошенко.

За її словами, ще у 2007 роцi Верховна Рада України за iнiцiативою БЮТ ухвалила закон, який забороняє будь-якi форми вiдчуження української газотранспортної системи.

Як наголосила Тимошенко, чинний газовий контракт iз Росiєю забезпечує європейську схему цiноутворення, виключає з цього процесу будь-яку полiтику, деполiтизує газовi вiдносини з Росiєю, а отже – змiцнює державну незалежнiсть України. Крiм того, цей контракт не впливає на цiну на газ для населення, яке може повнiстю забезпечуватися газом власного видобутку, сказала лідер БЮТ.

«Тому консорцiум потрiбен оточенню Януковича – українським олiгархам, якi через рiзноманiтнi полiтичнi поступки, що є цинiчною торгiвлею незалежнiстю та державним суверенiтетом, прагнуть отримати надприбутки та продовжити процес привласнення стратегiчної власностi держави», – заявляє Тимошенко.

Раніше прем’єр Микола Азаров повідомив, що цього тижня (22-28 березня) Україна почне переговори стосовно перегляду контрактів між «Нафтогазом» і російським «Газпромом» про постачання і транзиту газу.

Про необхідність переглядів контрактів, а також про доцільність створення газотранспортного консорціуму заявляв також перший віце-прем’єр Андрій Клюєв.

XS
SM
MD
LG