Доступність посилання

ТОП новини

Донецька прописка як перепустка до влади; за що роздають посади голів ОДА; топ-10 професій року (огляд преси)


Київ – Більшість новопризначених керівників облдержадміністрацій обирав особисто Віктор Янукович, стверджує тижневик «Ділова столиця».

При цьому Президент не враховував ні побажань союзників із коаліції, ні найближчих соратників. Головним критерієм підбору кадрів стала їхня особиста відданість Віктору Федоровичу. Більшість із них – це керівники обласних виборчих штабів Януковича на минулих президентських виборах. Тим самим, як зазначає далі видання, лідер «регіоналів» не лише віддячив їм за вірну службу, а й забезпечив собі безпроблемну підготовку до місцевих виборів. Заголовок статті – «Штабні навчання».

Почалася зміна керівників облуправлінь міліції. Перевага, як переконує газета «Україна молода», за одіозними особами. Видання пише, що в МВС доволі буквально сприйняли «побажання» Президента Януковича повернути в органи кадри, звільнені у 2005 році. Мовляв, серед них є офіцери, які «нічим не заплямували свою честь». У журналістів склалося враження, що перевагами для кандидатів є або одіозність у минулому, або донецька прописка.

Останні дні пройшли в Україні під знаком кадрової чистки та ревізії раніше ухвалених урядових рішень. Як пише газета «Голос України», верхи взялися за радикальну реконструкцію управлінської вертикалі, пообіцявши подбати і про горизонталь. А ще урядовці незабаром змушені будуть вдатися до рішучих дій, щоб покрити дефіцит Пенсійного фонду. Для початку вони можуть скоротити видатки за рахунок скасування доплат та преміальних працівникам бюджетної сфери або підняти ставку відрахувань до Пенсійного фонду для користувачів стільникового зв'язку. Утім, з огляду на створення опозиційного уряду, вже в квітні країна матиме одразу кілька альтернативних проектів державного кошторису.

Декларації членів нового Кабміну міністрів виявили дуже цікаву і, на думку журналістів газети «Факти», знакову деталь. Мова йде про доходи глав найпроблемніших у країні міністерств, які повністю відповідають реальному стану речей у цих галузях. Утім, доходи деяких міністрів все ж насторожують журналістів. Скажімо, в декларації за минулий рік міністр культури Михайло Кулиняк вказав цифру в розмірі… 2 тисячі 895 гривень. Невже він міг прожити за щомісячну зарплату в розмірі трохи більше 240 гривень? – дивуються газетярі.


Найбільший попит у 2010 році на фахівців із продажу. Як інформує газета «Діло», саме для них призначена понад чверть усіх вакансій на сайтах із працевлаштування. Особливий інтерес роботодавці проявляють цього року і до маркетологів, PR-фахівців і співробітників банківської сфери.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG