Доступність посилання

ТОП новини

Лондон планує вислати ізраїльського дипломата


Велика Британія, як очікують, депортує сьогодні ізраїльського дипломата у справі використання підробленого британського паспорта підозрюваними у вбивстві одного з керівників угруповання ХАМАС у Дубаї.

МЗС Великобританії відмовився давати коментарі з приводу повідомлень ЗМІ, однак міністр закордонних справ Девід Мілібенд має виступити із заявою з цього питання у британському парламенті протягом найближчої години.

Ізраїль також не підтвердив і не спростував свою причетність до вбивства командира воєнізованого крила ХАМАС Махмуда аль-Мабхуха в одному з готелів Дубая в січні. Глава дубайської поліції сказав, що він практично повністю впевнений у тому, що до вбивства причетні ізраїльські спецагенти і звинуватив розвідку Ізраїлю Моссад в нападі на Дубай.

Дубай назвав 27 передбачуваних членів групи, яка вистежила і вбила палестинського командира, і повідомив, що вони використовували підроблені паспорти Великобританії, Ірландії, Франції, Німеччини та Австралії для в’їзду та виїзду з Дубая.

Британський телеканал Sky News повідомив, що йому не відомий ранг ізраїльського дипломата, якому загрожує депортація з цієї країни.
XS
SM
MD
LG