Доступність посилання

ТОП новини

Влада сконцентрувалася в президентських руках; із міжнародного розшуку в керівники міліції (огляд преси)


Київ – Віктор Янукович рішуче взявся за місцеву владу. У ці дні і години, як стверджує газета «Вечірні вісті», команда Партії регіонів завершує «кастинг» на посади керівників областей. Сумнівів у газетярів немає: «відпочивати» підуть усі 24 керівники регіонів, призначених екс-Президентом Віктором Ющенком. Далі хвиля «великої чистки» піде донизу – до керівників обласних управлінь, голів районів і керівників підрозділів районних адміністрацій.

Газета «День» стверджує, що у Віктора Януковича проблеми з пам’яттю – він забув, що є Президентом парламентсько-президентської республіки. Натомість, якщо проаналізувати кадрову політику та співпрацю Кабміну з Адміністрацією Президента та Верховною Радою, складається враження, що Україна повернулися до часів Леоніда Кучми, коли влада була сконцентрована в одних – президентських – руках, де без «добра» голови держави чиновники різних мастей не могли зробити й кроку, надто ж у кадровій політиці. Видання наголошує, що особливу активність нинішня влада виявила на кадрово-міліцейській ниві.

Утім, як переконує газета «Нова», у керівництво МВС повертаються фігуранти кримінальних справ, яких розшукує Інтерпол. У статті під заголовком «З міжнародного розшуку – в начальники міліції» видання називає деякі прізвища, але особливо докладно переповідає сходинки політичної кар’єри генерала Олега Сала, який тепер очолює Рівненську обласну міліцію.

Сьогодні – 11-та річниця з дня загибелі В’ячеслава Чорновола, нагадує газета «Голос України». За цей час, як зазначає видання, лише було чути обіцянки розкрити таємниці загибелі й видна цілковита неспроможність втілити їх у життя. У журналістів склалося враження, що істину спеціально трамбують колесами багатотонної імітації слідства або просто чомусь маскують її серед мотлоху політдоцільності. Заголовок статті – «КамАЗ» на шляху… слідства».

Між якістю життя і кількістю депресій та, як наслідок, суїцидів існує зворотний зв’язок, пише газета «Вечірній Київ». Психіатри розвінчують міф про те, що добровільно йдуть із життя через бідність – насправді все навпаки. Донедавна лідером серед країн, де було найбільше поширене явище суїциду, вважали Швецію, де рівень життя є одним із найвищих у світі. Статистика також свідчить, що люди, котрі змушені вирішувати питання виживання – добувати їжу, захищати дім і сім’ю, – менше схильні до самогубств. Публікація називається «Немає часу для нудьги».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG