Доступність посилання

ТОП новини

Латвія – країна неспішного відпочинку


Нічні вулиці Риги
Нічні вулиці Риги

Рига – Стомилися від бурхливого темпу життя, захотілося насолодитися неспішним відпочинком на природі або ж познайомитися з культурним надбанням одного з європейських народів, відчути важливість вічних цінностей та гармонії з собою – тоді вам до Латвії. «Країна неспішного відпочинку» – ось такий новий туристичний образ Латвії із слоганом «Best enjoyed slowly» («Краще насолоджувати повільно»).

Латвійські рекламні фахівці та працівники туристичної галузі, розробляючи концепцію нового туристичного образу Латвії, виходили з того, що Латвія ніколи не буде продуктом масового туризму. Оцінивши глобальні тенденції розвитку туризму, вони дійшли висновку, що туризм у Латвії має бути особливим – неспішним, але якісним і продуктивним.

«Світові тенденції свідчать, що люди стомилися від стрімкого, щоденного комерційного життя, наповненого рутинною працею. Вони шукають гармонію, вони шукають місце, де можна неспішно відпочити, вони шукають місце, де можна згадати про добрі часи, вічні цінності. Ми з’ясували, що попитом користується «зелений» відпочинок, орієнтований на спостереження та отримання цікавої інформації та вражень», – говорить керівник Латвійської агенції з розвитку туризму Арманд Слокенбергс.

Цільова аудиторія – європейці за 55 років

До уваги бралося також і те, якого туриста хотіли б бачити у себе в гостях латвійці. Мешканці Латвії хочуть, щоб туристи поважали латвійську землю, природу та культуру, продовжує Арманд Слокенбергс

«Наша цільова аудиторія – це цілком конкретні люди, які в перебігу свого відпочинку хочуть насолоджуватися спокоєм, миром і не бажають бігати, щоб отримати більше вражень, ніж можуть отримати, – каже він. – Водночас, це – сучасні, прогресивні люди, яким властиве дотримання принципів збереження природи та культурних цінностей. Це – люди, яким за 55 років, які становлять чисельнішу частину європейських туристів, які мають багато часу, а також багато коштів, і які потребують цікавого, якісного, насиченого, але водночас неспішного відпочинку».

Нова туристична концепція матиме комерційні вигоди. Неспішний відпочинок, зазвичай, довший за часом, зауважує Арманд Слокенбергс.

«Комерційний інтерес такого відпочинку в Латвії наступний – ми хочемо, щоб турист залишався у Латвії довше, щоб ознайомитися з нею краще, щоб отримати сильніші емоційні враження. Бо добрими речами слід насолоджуватися неспішно», – наголошує керівник Латвійської агенції з розвитку туризму.

Криза, як каталізатор для розвитку сільського туризму

Якщо раніше в туристичній рекламі Латвії головне місце посідала Рига, то зараз головний акцент спрямовано на регіони – хутори, сільські будинки відпочинку, місця для рибалки, природні заповідники, місцеві пам’ятки архітектури та культури, зокрема музей Мюнхаузена чи Музей молока, або Музей хліба.

Тим паче, що сільський туризм в Латвії, не зважаючи на кризові часи, активно розвивається.

«Криза для нас зіграла добру роль. Зокрема, наші господарі почали пропонувати більш різноманітний відпочинок, нові туристичні маршрути та страви, зокрема з біологічно чистих продуктів. Пропонують новітні СПА процедури, є ярмарки народних умільців – це усе цікаво туристам», – розповіла Радіо Свобода президент Асоціації сільського туризму Латвії Астане Зіємеле.

Натомість директор Латвійської агенції розвитку туризму Арманд Слокенберг пообіцяв, що новий образ Латвії, як країни неспішного відпочинку, популяризуватимуть не тільки в Німеччині, Росії, Швеції, Фінляндії, Литві та Естонії, але й в Україні, яка є одним з пріоритетних для Латвії туристичних ринків.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG