Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко написав президентові Європарламенту листа про Бандеру


Колишній Президент Віктор Ющенко сподівається на розуміння Європейським парламентом позитивної ролі лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери і його внеску в становлення України як незалежної держави. Про це йдеться в листі Ющенка президентові Європейського парламенту Єжи Бузеку, повідомляє прес-служба «Нашої України».

У листі Ющенко пояснив, чим саме він керувався при наданні Бандері звання Героя України, наголосивши, що це рішення не було випадковим, тому що Бандера й вся його родина пройшли через німецькі й радянські табори через відстоювання ідеї про незалежність України.

«Моє рішення не було випадковим. Воно базувалося на висновках учених – істориків і дослідників архівів. Це рішення стало виявом належної шани особі, яка своєю діяльністю безпосередньо посприяла відродженню незалежної української держави», – мовиться в листі.

За словами Ющенка, Україні необхідно відновити правду про свою історію. «Повернення до правди про минуле, яким би болісним воно не було б, – це запорука демократичного розвитку в майбутньому. Робота в цьому напрямку є втіленням у життя справжніх європейських цінностей, тому ми будемо її продовжувати. Україна повинна донести Європі й світу правду про тих, хто боровся за наше звільнення», – наголосив екс-президент.

Ющенко висловив сподівання, що Європа рано чи пізно зрозуміє важливість такої роботи.

22 січня Ющенко надав Бандері звання Героя України. Пізніше Європарламент розкритикував таке рішення.
XS
SM
MD
LG