Доступність посилання

ТОП новини

Янукович обіцяє дострокові вибори, якщо КСУ визнає коаліцію незаконною


Президент Віктор Янукович має намір оголосити позачергові вибори Верховної Ради в разі, якщо Конституційний Суд визнає, що нинішня коаліція була сформована незаконно. Про це повідомляє прес-служба Президента.

«Я ніколи ні за яких умов не піду на порушення чинної Конституції», – сказав Янукович під час зустрічі з делегацією Європейського парламенту, очолюваної віце-президентом групи прогресивного альянсу соціалістів і демократів у Європарламенті Адріаном Северином.

Зі свого боку, Северин зауважив, що дострокові вибори могли б бути конституційним рішенням, але Європарламенту більше імпонує стабільність у державі, ніж позачергові вибори.

«Ми задоволені, що вам вдалося створити коаліцію, яка зараз візьметься за вирішення нагальних політичних та економічних питань, і ми сподіваємося, що Конституційний Суд винесе рішення, яке підтверджує правомірність створення цієї коаліції», – цитує Северина прес-служба Президента України.

Цього місяця Верховна Рада ухвалила закон, яким внесла зміни до свого Регламенту, що передбачають дозволити формувати коаліцію фракціями й окремими депутатами. Противники цього закону називають його ухвалення «конституційним заколотом», а прихильники стверджують, що це вихід із політичної кризи.

Тоді ж 68 депутатів від Партії регіонів направили в КСУ конституційне подання, в якому попросили дати офіційне тлумачення порядку формування парламентської коаліції й статусу позафракційних депутатів.

Згiдно з рiшенням КСУ від 2008 року, коалiцiю можуть сформувати лише фракції.
XS
SM
MD
LG