Доступність посилання

ТОП новини

Правляча партія Польщі визначилася з кандидатом у президенти


Правляча в Польщі з 2007 року партія «Громадянська платформа» вибрала своїм кандидатом у цьогорічних виборах Президента главу Сейму Броніслава Коморовського.

За колишнього депутата всіх скликань (від повалення комуністичного режиму в 1989 році) польського парламенту та екс-міністра оборони Польщі віддали свої голоси 68,5% партійців.

Конкурент 57 річного Коморовського, 47-річний міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, набрав 31,5% голосів однопартійців, які взяли участь в голосуванні.

Колишній журналіст Сікорський, який після оголошення надзвичайного стану у Польщі в 1981 році отримав політичний притулок у Великобританії, та опозиціонер за комуністичних часів Коморовський боровся за право стати кандидатом від правлячої партії після відмови брати участь у виборах лідера «Громадянської платформи» та глави уряду Дональда Туска.

46 тисяч членів «Громадянської платформи» обирали свого кандидата у президенти, який восени боротиметься за пост з чинним главою держави Лехом Качинським, голосуванням поштою та через Інтернет, яке завершилося 25 березня.
XS
SM
MD
LG