Доступність посилання

ТОП новини

УГКЦ закликає Януковича забезпечити рівність усіх церков перед законом


Українська греко-католицька церква закликає Президента Віктора Януковича забезпечити рівність перед законом усіх церков і релігійних організацій України.

Про це сказано в повідомленні департаменту інформації УГКЦ.

УГКЦ прикро, що в день інавгурації Януковича було зігноровано традицію запрошувати предстоятелів українських церков на спільну молитву в Софійський собор.

«Згідно з законодавством України, всі наші церкви й віросповідуючі співтовариства належним чином зареєстровані в державних органах, наділені рівними правами... звертаємося до Вас як до гаранта Конституції, щоб цю рівноправність перед законом і в громадському житті всіх церков і релігійних організацій було сумлінно дотримане», – зазначено у зверненні синоду єпископів УГКЦ.

Церква також наголошує, що заступництво стосовно якоїсь однієї конфесії поглибить роз'єднання між громадянами держави й заподіє шкоду всьому українському народу.

24 лютого депутат Верховної Ради Вадим Колесніченко (фракція Партії регіонів) заявив, що представники всіх церков були запрошені на інавгурацію і в «Український дім».

Колишній Президент Віктор Ющенко не раз виступав за поглиблення й розширення діалогу між православними церквами для створення в країні єдиної помісної православної церкви.
XS
SM
MD
LG