Доступність посилання

ТОП новини

Два вибухи у московському метро здійснили терористки-смертниці – ФСБ Росії


На станції метро «Парк культури» під час рятувальних робіт
На станції метро «Парк культури» під час рятувальних робіт
Про це повідомила Федеральна служба безпеки Росії.

Перший вибух, за інформацією Слідчого комітету при прокуратурі Росії, стався близько восьмої години ранку за місцевим часом на станції метро «Луб’янка». Загинули 23 особи, поранені до 40 осіб.

Другий вибух стався приблизно через півгодини на станції метро «Парк культури». Там загинули 12 осіб, поранені близько 30 осіб.

Згодом повідомили про померлих в лікарні і загальне число загиблих – 38 осіб. Всього з пораненнями були госпіталізовані 65 осіб.

За фактом вибухів порушена кримінальна справа за статтею «тероризм».

Потужність вибухів склала, за попередніми даними, три кілограми у тротиловому еквіваленті. За повідомленням ФСБ, вибухи здійснили терористи-смертники, були це жінки.

Ніхто не взяв на себе відповідальність за вибухи, але голова ФСБ Росії Олександр Бортніков заявив, що за ними, ймовірно, стоять «терористичні угруповання, пов’язані з Північним Кавказом».

На місці вибухів працюють слідчі.

Попередні дані МЗС: українці у вибухах у Москві не постраждали

Інформації про можливих постраждалих громадян України у московському метро наразі не надходило, повідомляє Міністерство закордонних справ.

Як заявили у прес-службі відомства, консульський департамент МЗС підтримує постійний зв’язок із посольством України в Москві з цього питання, де, у свою чергу, налагоджена взаємодія з оперативним штабом з ліквідації наслідків теракту.

Світова спільнота висловлює Росії підтримку в боротьбі з тероризмом

Президент Сполучених Штатів Барак Обама у своєму зверненні сьогодні висловив свої співчуття російському народу у зв’язку з терактами в метро Москви. Американський лідер засудив організацію цих вибухів, заявивши, що США солідарні з Росією «у протидії кривавому екстремізму і цим жахливим терористичним атакам».

Раніше сьогодні Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен обіцяв всіляке сприяння Росії в боротьбі з міжнародним тероризмом. Він наголосив, що напади на невинних людей не можуть мати виправдання.

Повну підтримку Росії і готовність допомогти в розслідуванні вибухів висловив і голова Європейського парламенту Єжи Бузек.

Французький президент Ніколя Саркозі також висловив Росії солідарність у справі протистояння нападам екстремістів.


Хроніка вибухів у Москві в 1996-2010 роках

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG