Доступність посилання

ТОП новини

Що вимагає від Семиноженка Кравчук... Кремль прагне перегляду переділу власності в Україні. Партія регіонів хоче «обрізати» повноваження Черновецького (огляд преси)


Київ – Серед українських чиновників розповсюджується ідея створення союзної держави в складі Росії, України і Білорусії. Як пише газета «Нова», Москва плекає надію глибокого проникнення російського капіталу в українську політику. Посилаючись на російську пресу, видання наголошує, що Кремль прагне перегляду переділу власності в Україні, позаяк в період правління Віктора Ющенка деякі російські олігархи втратили свої активи. Тут їм цікавий не лише газовий ринок, а й нафтопереробка, підприємства з виробництва ядерного палива. Більше про це розповідається в статті «В Кабміні хочуть імперію».

Безвідповідальні заяви високопосадовців про створення єдиної союзної держави Україна-Білорусь-Росія можуть дуже дорого коштувати, стверджує в газеті «День» Леонід Кравчук. Адже йдеться про повну втрату суверенітету трьох держав. Тому переший Президент вимагає від віце-прем’єра Володимира Семиноженка, який заявив про підтримку створення єдиної держави пояснень, сказати: він висловив власні прагнення, а чи це позиція уряду. Коли ж він цього не зробить і надалі натякатиме на можливість втрати Україною суверенітету, Кравчук обіцяє рішучі дії. Докладніше з коментарями можна ознайомитись у матеріалі «Тривоги першого Президента».

Щоб узяти під контроль Київ, «регіонали» уріжуть повноваження Черновецького. Як пише тижневик «Ділова столиця», у столичній міськадміністрації почалися масштабні кадрові чистки, жертвами яких стала половина заступників мера. Такою була перша реакція Леоніда Черновецького на вимогу прем'єра у тримісячний термін навести порядок у столиці, або «відразу писати заяву». Однак, як пише далі видання, найближчим часом Банкова планує провести через парламент новий закон про столицю, котрий передбачає розподіл повноважень голови Київради і голови КМДА. У разі його ухвалення, головною дійовою особою місцевої влади стане президентський намісник, а Леоніду Черновецькому у кращому випадку залишаться представницькі функції. Заголовок статті – «Кінець космічної епохи».
Товарно-грошові відносини давно проникли як у правосуддя, так і в систему виконання покараннь України. Як стверджує газета «Вечірні вісті», за гроші можна уникнути навіть в’язниці, не кажучи вже про адміністративну відповідальність. До того ж, заробляти на злочинцях примудрилися люди, котрі не мають жодного відношення до правоохоронної системи. Про це докладніше – в матеріалі «Невинність за домовленою ціною».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG