Доступність посилання

ТОП новини

В Україні зменшується кількість курців – МОЗ


В Українi скорочується кiлькiсть людей, що курять, повiдомляє прес-служба Мiнiстерства охорони здоров’я, посилаючись на данi опитування, проведеного Держкомстатом.

Так, за даними опитування, в 2009 роцi порiвняно з попереднім роком кiлькiсть українцiв, що курять вiд 12 рокiв, зменшилася на майже 2 відсотки. У МОЗ заявили, що це кращий показник, аніж передбачала державна програма зменшення шкiдливого впливу тютюну на здоров’я населення.

Крiм того, вперше за 10 рокiв серед чоловiкiв віком від 18 рокiв частка курцiв почала становити меншiсть: поширення куріння становить 49%, тодi як в попереднi роки воно коливалося вiд 52 до 54,5%.

Серед жiнок віком понад 18 рокiв кiлькiсть тих, що курять, постiйно зростала i в 2008 роцi становила 7%, проте минулого року вона зменшилася майже на відсоток.

Крім того, як повідомляє Міністерство, зменшилося поширення куріння і серед підлітків.

У Мiнохорони здоров’я нагадали, що в Українi дiє державна цiльова соцiальна програма зi зменшення шкiдливого впливу тютюну на здоров’я населення на перiод до 2012 року. З 2000 року Держкомстат здiйснює вибiрковi опитування з метою отримання iнформацiї про самооцiнку стану здоров’я i рiвня захворюваностi населення.

У МОЗ наголосили, що зменшенню поширення курiння в Українi сприяли ухваленi в 2009 роцi законодавчi акти, суттєве пiдвищення акцизiв на тютюновi вироби, профiлактичнi та лiкувальнi заходи.
XS
SM
MD
LG