Доступність посилання

ТОП новини

Верстюк сумнівається, що Інститут національної пам’яті збережуть


Заступник голови Інституту національної пам’яті Владислав Верстюк припускає, що влада «розмірковує з приводу того, що робити з Українським інститутом національної пам’яті».

«Я не певний, що цей інститут збережеться… Можливо, в найближчі тижні ми зрозуміємо, до чого все хилиться», – сказав Верстюк в ефірі Радіо Свобода.

Водночас він висловив переконання, що такий інститут повинен існувати. «Він вже зробив дуже багато, цей інститут якраз виходить із державних позицій, а не з якихось крайніх тих чи інших політичних поглядів», – сказав заступник голови Інституту національної пам’яті.
Український інститут національної пам’яті створили 31 травня 2006 року як центральний орган виконавчої влади із спеціальним статусом. Основними завданнями Інституту задекларовані: посилення уваги суспільства до історії України, забезпечення всебічного вивчення етапів боротьби за відновлення державності України у XX столітті та здійснення заходів з увічнення пам’яті учасників національно-визвольної боротьби, жертв голодоморів та політичних репресій.
XS
SM
MD
LG