Доступність посилання

ТОП новини

ФДМУ виставив на продаж 76% акцій «Луганськтепловоза»


Фонд державного майна України оголосив про проведення приватизаційного конкурсу з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону з продажу державного пакета акцій ОАО «Луганськтепловоз» у розмірі близько 76% статутного капіталу.

Про це повідомляється в офіційному виданні ФДМУ «Відомості приватизації». Стартова ціна виставленого на продаж держпакета «Луганськтепловоза» становить 400 мільйонів гривень.

Відповідно до конкурсних умов, до участі в конкурсі можуть бути допущені компанії, що здійснюють не менш як три роки діяльність з виробництва локомотивів, потягів або комплектуючі до них, або не менш як рік здійснюють контроль над підприємствами, які займаються зазначеною діяльністю.

Конкурс з продажу «Луганськтепловозу» відбудеться 15 червня цього року.

76-вiдсотковий пакет акцiй цього підприємства на початку листопада 2009 року списали з рахунку керуючої компанiї «Брянський машзавод» (Росія) i повернули на рахунок ФДМУ – згiдно з рiшенням Луганського господарського суду вiд 12 жовтня 2009 року.

За словами Дмитра Парфененка, який виконував обов’язки голови фонду до середини березня, компенсацiю «Брянському машзаводу», який навеснi 2007 року заплатив за цi акцiї близько 292,5 мільйона гривень за стартової цiни 292 мільйона, згiдно iз законом, виплатять лише пiсля повторного продажу цього пакета.

«Луганськтепловоз» випускає магiстральнi та маневровi тепловози, дизель- i електропоїзди, трамваї, поворотнi кола, запчастини для залiзничного транспорту.
XS
SM
MD
LG