Доступність посилання

ТОП новини

Відповідальність за вибухи в метро у Москві взяв на себе Доку Умаров


Один із лідерів північгокавказьких ісламістських повстанців Доку Умаров узяв на себе відповідальність за організацію вибухів у московському метро.

У відеозверненні Умарова, оприлюдненому на одному з ісламістських чеченських сайтів, мовиться, що теракт здійснений у відповідь на дії російських правоохоронних органів на Північному Кавказі.

Умаров, який називає себе «еміром Імарату Кавказ», заявив, що теракти на території Росії не припиняться.

У результатів вибухів на двох станціях метро у Москві в понеділок 39 осіб загинули, 95 зазнали поранень.

Раніше про загибель Доку Умарова внаслідок спецоперацій російських силових структур повідомляли вже понад півдесятка разів, востаннє близько двох тижнів тому таке повідомлення надійшло від самих повстанців. Але Умаров щоразу заперечує ці повідомлення.

Доку Умаров був останнім президентом самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерії, але після того, як Росія силою відновила Чеченську Республіку в своєму складі, кілька років тому власною заявою ліквідував свою віртуальну державу, проголосивши замість неї «чеченський вілаят» (область) нової, значно ширшої віртуальної держави, «Емірату Кавказ», і проголосив себе еміром усього цього «емірату», який мав би охопити всі північнокавказькі території Росії на засадах радикального ісламу.
XS
SM
MD
LG