Доступність посилання

ТОП новини

США відкидають звинувачення президента Афганістану


Сполучені Штати відкинули висунені президентом Афганістану Хамідом Карзаєм звинувачення в причетності іноземних представників до порушень і шахрайств під час минулорічних президентських виборів.

Представник Держдепартаменту США Філіп Кроулі заявив, що Сполучені Штати не сприймають такої оцінки.

Натомість він закликав афганського керівника «зробити крок уперед» і переконати міжнародну спільноту, що його влада вживає реальних кроків на подолання корупції.

Звинувачення президента Афганістану також відкинув колишній заступник голови місії ООН у тій країні американець Пітер Ґалбрейт.

За його словами, заяви Хаміда Карзая «сміховинні», «безглузді» і «абсурдні» й викликають сумніви у сприйнятті афганським президентом реальності.

Учора під час зустрічі в Кабулі з членами афганського виборчкому Карзай заявив, що голосування в серпні 2009 року супроводжувалося порушеннями, але афганці не мають до цього стосунку. Карзай звинуватив у втручанні в роботу виборчих комісій тодішнього заступника представника ООН в Афганістані Пітера Ґалбрейта і тодішнього голову місії Євросоюзу на виборах Філіпа Морійона.

Саме Ґалбрейт і представники ЄС свого часу звернули увагу на те, що частина голосів (до 30 відсотків) була зарахована на користь Карзая нечесним шляхом.
XS
SM
MD
LG